Over ons

Als ondernemer wil je kansen aangrijpen om met je bedrijf stappen te zetten en groei te realiseren. Toch is het voor jou als (startende) ondernemer soms lastig om voldoende financiële middelen te
krijgen om jouw plannen te realiseren. Om daar iets aan te doen en om de lokale economie te stimuleren, is de Stichting Investeringsfonds 8karspelen opgericht.

De stichting bestaat uit vijf personen die regionaal betrokken zijn en een financiële achtergrond hebben. Jij als ondernemer kan terecht bij de Stichting Investeringsfonds 8karspelen voor een financieringsaanvraag.

Wat doen wij?

  • Stimuleren van de economie en de werkgelegenheid binnen de gemeente Achtkarspelen.
  • Verbinden van ondernemers om kennis en kapitaal samen te brengen, met als doel ondernemerschap in de gemeente te versterken.
  • Faciliteren door het beschikbaar stellen van een aanvullende financiering.

Het bestuur:

Ale Procee

Ale Procee

Al ruim 20 jaar woonachtig in Surhuisterveen. Voormalig (rayon) directeur bankbedrijf en financieel directeur Wadro Wapeningstaal. Thans Interim manager/directeur vanuit een financiële holding. Daarnaast voorzitter van Handel & Industrie Surhuisterveen en penningmeester van het Wielercomité Surhuisterveen.  

Jos Blom

Jos Blom

Woonachtig in Houtigehage. Eigenaar van onder meer B&G Foodfactory en B&G Food and Lifestyle in Surhuisterveen. Voorheen werkzaam in verschillende functies bij een financiële instelling.

Nico Bos

Nico Bos

Woonachtig in Buitenpost. Voorzitter van het Investeringsfonds 8karspelen. Oud-bankier en nu manager van een zorginstelling. Persoonlijk en politiek betrokken bij de gemeente Achtkarspelen.

Corry Vlasma

Corry Vlasma

Woonachtig in Noordwijk. Ruim 30 jaar werkzaam in Noordoost Fryslân bij een financiële instelling. Daarnaast bestuurlijk betrokken bij verschillende verenigingen in de gemeente Achtkarspelen, waaronder het bestuur van H&I Surhuisterveen.  

Rein Benno van der Wal

Rein Benno van der Wal

Woonachtig in Buitenpost. Accountant/adviseur bij een accountant adviesgroep in Surhuisterveen. Regionaal betrokken, een denker in mogelijkheden en samen naar succes.

Direct aanvragen